Úřední desky

Stonava inovuje: Elektronická Úřední Deska přináší efektivní komunikaci

Před zrekonstruovanou radnicí ve Stonavě jsme v nedávné době instalovali elektronickou úřední desku, která obci v okrese Karviná pomůže s informovaností občanů. Nahradili jsme jí původní úřední nástěnku, která fungovala v již poněkud zastaralém módu: vitrína – papíry – připínáčky. Důležité dokumenty jsou nyní pro obyvatelstvo řazeny mnohem přehledněji a vše koresponduje s nedávnou modernizací budovy radnice.

Starosta StonavyTomáš Wawrzyk (ANO), se k celé renovaci úřední desky na TV Polar vyjádřil takto: „Pořídili jsme novou elektronickou úřední desku. Ta původní byla na fasádě obecního úřadu. Při rekonstrukci OÚ jsme ji sundali a nahradili touto. Deska umožňuje to, že se občan může podívat do archivu, co se týče fotografií, nebo zpětně shlédnout vysílání TV POLAR – Stonavský expres.“

Nová elektronická úřední deska samozřejmě mimo jiné umožňuje přehrávat videosoubory a je zcela v souladu s možnostmi webových stránek obce. Musíme tak už jen konstatovat, že Stonava vykročila k inovacím v oblasti digitalizace tou správnou nohou a jsme nesmírně rádi, že si jako průvodce na cestu zvolila firmu DigiDay Czech. Stonava, která v minulosti vznikla dle dochovaných písemných záznamů přičiněním vladyky jménem Hanke von Stoen, na jejíž historii a růst měla neoddiskutovatelný vliv přilehlá ložiska černého uhlí, a navíc byla v roce 2000 vyhlášená obcí Moravskoslezského kraje, se aktuálně stává vzorem pro mnoho jiných.  

Dostávejte od nás
newslettery

Nebudeme Vás obtěžovat často. Věříme, že informace ohledně digitálu oceníte.