Úřední desky

Práce s úředními tabulemi u DigiDay nikdy nekončí!

Instalováním Elektronické úřední desky práce společnosti DigiDay rozhodně nekončí. Pravidelně provádíme pečlivou profylaxi (kontrolu) veškerého hardware, ale staráme se i o jeho software. V toku času, který známe od většiny elektronických přístrojů, jsou měsíce celkem dlouhá doba. Každý již zažil situaci, kdy se po uplynutí záruční doby začínají spotřebiče “kazit”. Software nelze aktualizovat, vše se seká a přístroj působí, že není v kondici. Některým věcem samozřejmě nezabráníme, ale mnohému se snažíme předcházet. V DigiDay pracujeme na tom, aby SW fungoval v co největším souladu s webem zadavatele a nedocházelo ke zbytečným komplikacím. Zabýváme se tvorbou obecních webů, vizuálního stylu, jednotné identity a dalších grafických služeb, takže víme o čem je řeč, ale to neznamená, že každá samospráva používá všechny naše služby. 

V našich dlouhodobých prioritách je:

  • aktualizace software
  • profylaxe – fyzická údržba a kontrola funkčnosti
  • ochrana proti kybernetickým útokům
  • zálohování a ochrana dat
  • možnost rozšiřování a aktualizace systému
  • energetická účinnost a ekologický dopad
  • zajištění přístupnosti pro osoby se zdravotním postižením
  • přijímání zpětné vazby a podpora uživatelů

Předložíme nyní malý příklad. Je to již bezmála dva roky, co jsme instalovali dvě elektronické úřední desky velikosti 43” v nerezovém provedení u vstupních prostor Moravskoslezského krajského úřadu v Ostravě. I aktuálně jsou s nimi dle jejich vlastních slov nadmíru spokojeni a desky jsou stále v ideální kondici. Berte to ale pouze coby ukázku, neboť instalací EÚD jsme provedli již přes 700. Mohli bychom tedy poukázat i na mnohá jiná místa. Je ale jasné, že přechod na digitalizaci je aktuálně pro mnoho samospráv samozřejmostí, rovněž jako nezpochybnitelnou úsporou prostředků a času.

Samotná instalace na MSK byla svázána s revitalizací vstupních prostor budovy nacházející se na ulici 28. října, tudíž se jednalo o nástěnnou variantu desek. Navíc se snažíme, abychom úřední desky nenainstalovali do míst, kde jsou spíše ke škodě, než k prospěchu věci, a nevytvořili jsme zbytečný vizuální smog. Finální rozhodnutí kam se EÚD umístí je ale nakonec vždy na přání klienta. Software EÚD byl integrován do systému používaným Moravskoslezským krajem, aby korespondoval s již zaběhlým vizuálem a byl pro stálé uživatele pořád co nejpřívětivější. Koneckonců kdo naši práci s elektronickými úředními deskami zná, ví, že my se přizpůsobíme požadavkům zadavatelů, nikoli naopak. Prioritou přeci je, aby naše desky a informace v nich osazené přinášely uživatelům komfort.

Dostávejte od nás
newslettery

Nebudeme Vás obtěžovat často. Věříme, že informace ohledně digitálu oceníte.